Als pubers en/of hun ouders vastlopen in deze fase van hun leven dan biedt pubercoaching uitkomst. De puberteit is een heftige fase vol uitdagingen en verwachtingen. Pubers nemen risico’s, zoeken grenzen op of overschrijden deze zelfs. Ze botsen met ouders en leraren en willen graag eigen verantwoordelijkheid dragen. Pubers zijn op zoek naar hun eigen identiteit. Ze willen geaccepteerd en gewaardeerd worden om wie ze zijn.

Waarom pubercoaching?

Opvoeden van kinderen in de pubertijd is voor veel ouders niet eenvoudig. Je ziet je kind worstelen, maar hebt het gevoel dat je het contact met je kind kwijt bent. Je vraagt je af wat je verkeerd doet. Een pubercoach biedt uitkomst. Doordat de coach geen emotionele band met de puber heeft is de begeleiding onafhankelijk en objectief. De puber voelt zich vrij om eerlijk te zijn en is ontvankelijk voor advies. Pubercoaching geeft het kind controle over het eigen leven waardoor zelfvertrouwen en motivatie groeien. In het verlengde hiervan kan ook steun geboden worden aan hun ouders of opvoeders.

Wanneer kiezen voor pubercoaching?

Pubercoaching begeleidt pubers die

  • zich onbegrepen voelen (t.a.v. ouders, school, omgeving)
  • geen richting in hun leven kunnen vinden (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik)
  • een laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en faalangstig hebben
  • het prettig vinden om af en toe hun hart te luchten bij een onafhankelijk persoon

Hoe werkt pubercoaching?

Het coachingstraject van Mind Master houdt rekening met de belevingswereld van een kind in de pubertijd. We gaan op zoek naar de authentieke individuele vaardigheden. Als het kind het gevoel heeft succesvol te kunnen en mogen zijn dan zal dit leiden tot een positief zelfbeeld. We geven een puber inzicht en overzicht in welke dingen goed gaan en waar hij of zij goed in is. Inzicht en overzicht geven uitzicht op ontwikkeling, op vooruitgang. Hiermee groeien vertrouwen en motivatie.

Het coachingstraject voor pubers is maatwerk. Gemiddeld plannen we tussen de 5 en 10 sessies van een uur. Afhankelijk van de hulpvraag maken we een behandelvoorstel met de bijbehorende kosten.

Wat bereiken we met pubercoaching?

  • We vinden de unieke ‘ik’ van de puber.
  • We bepalen persoonlijke doelen en stippelen de weg uit naar die doelen.
  • We maken de puber meester over het eigen brein. Het kind is zijn/haar eigen leraar en leider; als je (iets) wilt veranderen, dan is de puber de enige die dat kan verwezenlijken.
  • Daar waar nodig of wenselijk herstellen we het contact met (één van) de ouders door samen in gesprek te gaan.
  • We herstellen de harmonie binnen het gezin.

Heb je vragen? Stel ze hier.

Inschrijven? Vul het formulier in.