Wat is Mind Master VO?

Mind Master VO is een studievaardigheidstraining voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vmbo-t t/m vwo). Voor veel kinderen is leren geen vanzelfsprekendheid. Leren is meestal ook niet dàt waar ze het liefste hun tijd aan besteden. De impact van de verleidingen die er voor ze zijn is groot. Ze weten dan vaak ook niet hoe ze alles voor elkaar moeten krijgen. Hoe krijg je je huiswerk op tijd af en heb je toch nog tijd voor andere leuke en belangrijke dingen? Veel kinderen weten niet goed hoe ze moeten leren met als gevolg dat ze kiezen voor uitstelgedrag, kortetermijnoplossingen, leren tot in de late uurtjes enzovoorts. Kortom er ontstaan leer-, concentratie- en motivatieproblemen. Een studievaardigheidstraining biedt inzicht, structuur en een goede houvast voor ieder kind.

Welke onderwerpen en vaardigheden komen in Mind Master VO aan de orde?

Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan

  • Plannen en organiseren
  • Doelenstellen
  • Prioriteiten stellen en motivatie
  • Leerstrategieën
  • Samenvatten (waaronder Mindmappen!)
  • Snellezen
  • De werking van je brein tijdens het leren

Hoe maak je een goede studieplanning? Waarom is plannen zo belangrijk? Op welke manieren kun je leerstof goed samenvatten? Wat zijn leerstrategieën en hoe pas je deze toe? Hoe werken de hersenen tijdens het leren? Dit alles komt aan de orde in de Mind Master VO training. Je leert hoe te leren! De trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. (Maximaal 6 personen per groep)

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de 6 trainingen in groepsverband bedragen € 279,95 inclusief BTW en trainingsmateriaal.

De training kan ook op individuele basis worden gevolgd hiervoor geldt een ander tarief. Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je vragen? Stel ze hier.

Wil je je kind inschrijven? Vul het formulier in.