Soms zit je niet lekker in je vel en zoek je naar inzicht in je gedrag. Je stuit op levensvragen zoals ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ of ‘wat kan ik’. Je kunt het gevoel hebben dat je blijft steken, je stagneert of de weg kwijt bent. Dan is coaching een effectieve manier om jezelf weer op de rit te krijgen. Het is een laagdrempelige vorm van ondersteuning en begeleiding die geschikt is voor iedereen. Mind Master biedt maatwerk in coaching voor kinderen, pubers en volwassenen. Individueel of in een team.

Waarom coaching?

Coaching helpt bij het ontwikkelen van kennis, competenties en talenten om het beste uit jezelf te halen. Samen met een coach ga je onderzoeken wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. We kijken naar de manier waarop jouw persoonlijke effectiviteit vergroot kan worden waarbij het bereiken van je persoonlijke doelen altijd het uitgangspunt is.

Wanneer kiezen voor coaching?

 • Als iemand zich onbegrepen voelt. Bijvoorbeeld ten aanzien van relaties, studie, werk, omgeving.
 • Als iemand geen richting in zijn leven kan vinden. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
 • Als iemand een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen heeft waardoor faalangst ontstaat.
 • Als iemand het prettig vindt om af en toe zijn hart te luchten bij een onafhankelijk persoon.

Teamcoaching

Mind Master geeft ook coaching aan een groep of team. Hierbij worden vooraf de gezamenlijke doelen bepaald. Daarna zoekt de coach samen met de groep naar collectieve patronen in gedrag en denken. Het doel van teamcoaching is om deze patronen en gedrag te doorbreken en het gezamenlijk belang voorop te stellen. Hierdoor verhoogt de effectiviteit van de groep.

De volgende doelstellingen komen aan bod bij coaching:

 • Je unieke ‘ik’ vinden.
 • Persoonlijke doelen bepalen en de weg uitstippelen op weg naar die doelen.
 • Je eigen leraar en leider zijn; als je (iets) wilt veranderen, dan ben jij de enige die dat kan verwezenlijken.
 • Daar waar nodig en/of wenselijk herstellen we het contact met anderen in je leven door samen in gesprek te gaan.

Voordelen coaching

 • Oplossingen in kaart

Coaching is professionele begeleiding. Een coach is gespecialiseerd om te helpen bij veranderingen in iemands leven. Vooraf bepalen we samen precies welk resultaat je wilt behalen. En na afloop checken we of dit ook is gelukt.

 • Laagdrempelig

Voor veel mensen is de stap naar een psycholoog groot en ook niet altijd nodig. Professionele hulp in de vorm van coaching kan al voldoende zijn en voelt voor veel mensen minder beladen. Een coach zal bij twijfel altijd adviseren en doorverwijzen naar een andere hulpverlener

 • Vertrouwelijk

Een gesprek met een coach is 100% vertrouwelijk. Wat je vertelt blijft bij de coach. Hierdoor ervaar je rust en weet je dat je niet bang hoeft te zijn voor wat je zegt.

 • Goede resultaten

Coaching gaat uit van ieders uniek(e) voorkeur, gedrag en persoonlijkheid. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het resultaat ook echt op jou van toepassing is en hierdoor behaal je het gewenste resultaat.

 • Steun ervaren

Soms voel je je eenzaam, lijkt het alsof je niet verder komt en heb je het gevoel er alleen voor te staan. Een coach begrijpt je, luistert naar je en steunt je. Dit maakt dat je zelfvertrouwen kan groeien en het maakt je krachtiger.

 • Motiverend

Een coachingsgesprek kan ervoor zorgen dat je gemotiveerd raakt om actie te ondernemen om jouw doel te behalen. Soms lukt iets niet en laat je de schouders hangen. Na een gesprek met een coach voel je vaak opluchting en zie je de belangrijke rode draad weer.

 • Blokkades opsporen

Angst (om te veranderen), gebrek aan zelfvertrouwen. Coaching kan je helpen om blokkades te vinden en op te heffen. Want als er niets was wat je tegenhield, dan had je je doel vast en zeker al behaald. Toch?

 • Snel resultaat

Coaching kan door bovengenoemde punten een hulpbron zijn die snel resultaat laat zien. Soms zijn 2 of 3 gesprekken al genoeg om zelf weer verder te kunnen. In gevallen waar het langer duurt ligt het aantal tussen de 5 en 10 gesprekken.

Heb je vragen? Stel ze hier.